User Tools

Site Tools


build_an_analog_synth_workshop

Oscillators and electrodes

Byg en analog elektrodestyret synthesizer.


PLEASE NOTE: THIS WORKSHOP REQUIRES A TICKET WHICH CAN BE BOUGHT FROM HERE: https://billetto.dk/en/e/handmade-festival-tilmelding-billetter-236098

I løbet af aftenen vil du med egne hænder konstruere en analog synthesizer, der betjenes vha. elektroder - dvs. man frembringer lyd ved selv at indgå i kredsløbet som elektrisk leder/ modstand.
Kredsløbet består af seks oscillatorer, hvis parametre - tonehøjde, amplitude og klangfarve formes ved berøring af de 12 elektroder - to for hver oscillator. Samt en “sult-knap”, der gradvist “sulter” kredsløbet for strøm og byder uforudsigelige fejlkilder og artefakter velkommen.
På mange måder lig den måde, hvorpå man kan modificere eller bøje “bende” et kredsløb, når man circuit bender - åbner et kredsløb op og stikker fingrene ind, på jagt efter spændende lyde.

Instrumentet er tilpas simpelt til, at det for nybegyndere kan være en ideel måde at lære at lodde.
For mere avancerede hackere er der rig mulighed for at viderebygge - CV-kontrol af modulation, sult eller måske et filter?

Maskinen er en hyldest til circuit bending og tungt inspireret af den famøse “Crackle Box”, omend de to er opbygget på to vidt forskellige måder.

Forvent ej lyden af en Mini Moog (medmindre der tilføjes ladder-filter, cv-kontrol, klaviatur, lfo'er og vca'er), men snarere en indgang i analog lydsyntese og muligheden for selv at konstruere et instrument fra bunden af.

Workshoppen afholdes af Valdemar Kristensen (Ekkoflok.dk), der de senere år har afholdt i omegnen af 100 workshops med fokus på håndlavet elektronisk lyd, og som hver torsdag byder velkommen til Torsdagshack i CPH Music Maker Space på Blågårds Plads.

build_an_analog_synth_workshop.txt · Last modified: 2017/11/07 14:18 by admin